Chinese geneeskunde Landgraaf            
/

    Acupunctuur, Fysiotherapie, Kruiden, Meditatie  

 

OVER MIJ:

Klassiek Chinees acupuncturist en tevens Fysiotherapeut John Gommans heeft zich onder andere gespecialiseerd in pijnklachten. Hij is afgestudeerd aan de Qing-bai academie (HBO) John heeft zich tevens bekwaamd in Chinese voedingsleer en is nu tevens leefstijl coach (GLI). Ook is hij geschoold in verschillende meditatie technieken. John heeft al meer dan 26 jaar praktijkervaring. "Westerse- en Oosterse geneeswijzen kunnen prima gecombineerd worden en vullen elkaar aan. Een goede samenwerking tussen beiden zal de patiënt alleen ten goede komen. Er zal bij het aanbieden van (alternatieve) geneeskunde te allen tijde sprake moeten zijn van voldoende wetenschappelijke onderbouwing". 

"De meeste patiënten ervaren allerlei veranderingen tijdens en na de behandeling, dit is prima en het betekent dat je lichaam op zoek is naar een natuurlijke nieuwe balans. Echte genezing vindt van binnenuit plaats, Ik kijk altijd naar het totale beeld van de patiënt en niet alleen naar de klacht die zich op dat moment laat zien". 

acupunctuur hoensbroek, acupunctuur heerlen, acupunctuur kerkrade, acupunctuur parkstad

 

 Je leefstijl bepaalt grotendeels de mate van je gezondheid.

                                                              

  Een gezonde leefstijl bestaat uit de volgende vier pijlers:

- Het eten van gezonde voeding.

- Voldoende lichaamsbeweging.

- Zorgen voor een goede balans tussen spanning en ontspanning.

- Onderhouden van voldoende sociale contacten. 

Wist u dat zeker 75% van alle aandoeningen in westerse landen veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl?!  Het aantal landgenoten dat lijdt aan een chronische aandoening ligt al boven de 55 procent en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Omdat onze huidige voeding meestal onvoldoende essentiële vitamines en mineralen bevat is supplementeren geen overbodige luxe. Zeker als je weet wat stress en onvoldoende nachtrust met deze essentiële voedingsmiddelen doet. Westerse artsen blijven (onder druk van de farmaceutische bedrijven) maar beweren dat extra vitaminen/mineralen niet nodig zijn...

Chinese geneeskunde staat dicht bij de natuur en heeft in ruim 2500 jaar goede methodes ontwikkeld om stagnaties/blokkades of leegtes van onze energie systemen effectief te behandelen. Centraal staat het vinden van de juiste balans en het optimaliseren van het zelf herstellend vermogen. Ik zal altijd op zoek gaan naar een lange termijn oplossing. Ik probeer mijn patiënten bewust te maken van hun keuzes en wijs op hun eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot hun gezondheid.  

Mijn aanpak:

 1) INTAKE / ONDERZOEK:

Wanneer u de eerste maal onze praktijk bezoekt starten we met een anamnese, dit is een vraaggesprek waarin u uw klachten omschrijft. De therapeut zal u allerlei vragen stellen om erachter komen waar de klachten vandaan komen en of er mogelijk een intern probleem aan ten grondslag ligt. Bij interne klachten zal er ook een tong- en pols-diagnose  plaatsvinden volgens de traditionele Chinese klassieke methode. Op basis van anamnese, pols- en tong-onderzoek zal de therapeut een diagnose stellen en u adviseren welk behandeltraject u het beste kunt volgen.

2) BEHANDELING:

Op basis van deze diagnose en uw hulpvraag zal er een behandelplan worden opgesteld. Hierin wordt niet alleen naar de uitingsvorm van de klacht gekeken (b.v. pijn) maar ook naar de oorzaak. Staan de klachten in verband met een disbalans in de interne orgaanfuncties en betreft het meer chronische, complexe klachten, dan zal de behandeling complexer zijn en meer tijd vergen. De behandeling kan bestaan uit: Acupunctuur, voedings- en/of lifestyle advies, supplementen en eventueel meditatie/ademhalingstechnieken. 

3) EVALUATIE:

Na ongeveer vijf a zes behandelingen vindt er een eerste evaluatie plaats. We bespreken hoe tot nu toe het resultaat van de behandeling is, en passen het behandelplan eventueel aan. Binnen deze tijd moeten er normaliter positieve veranderingen optreden. Dit wil niet altijd zeggen dat u dan geheel klachtenvrij bent, maar wel dat u lichaam de weg naar herstel heeft gevonden. U heeft bijvoorbeeld minder pijn en bent minder gespannen en slaapt beter.  

Gemiddeld genomen moeten er merkbare veranderingen optreden in uw gezondheidstoestand binnen vijf tot zes behandelingen acupunctuur. Bij het nemen van supplementen duurt het bereiken van gunstige resultaten ongeveer een maand.

 

Acupunctuur Kerkrade, Acupunctuur Heerlen, acupunctuur Brunssum Veel effectieve behandelings mogelijkheden: Acupunctuur, Ortho-moleculaire voeding, Fysiotherapie en Meditatie
 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                           

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram